Odla hemma, odla på jobbet

Det är nog ingen som har missat att jag gillar att odla. Ett intresse som jag inte har några problem att sprida vidare till barnen på jobbet. Förra veckan planterade vi basilikafrön och nu har dom börjat ta sig.
 
 
Dessutom har vi i veckan spänt upp papper på golvet i fritidsrummet och börjat måla kulisser till en musikteater som ettorna ska ha snart. Roligt och kreativt!
 
 

Söndag

En helt vanlig söndag lider mot sitt slut.
 
Idag på morgonen gjorde jag det som jag önskar att jag tog mig tid till varje söndag. Efter frukost och morgonkaffe bäddade jag ner mig i soffan med en ny bok. Sen låg jag en lång stund och bara var i den där andra världen, läsvärlden. Underbart! :)
 
Frukostflingor med honung och solroskärnor. Smarr!
Neil Gaiman är en riktigt duktig författare av ungdomsböcker. Hans fantasi är helt twistad och hans böcker smyger sig under skinnet på en. Lästips!
 

Växtligheten

Jag blir glad av växter. Och lugn och trygg. För till skillnad från människor så tycker jag mig förstå vad dom kräver av mig :)
 
Missförstå mig rätt, jag finner inget nöje i att umgås med växter - för det sociala krävs människor. Men det är något tillfredställande i att veta att jag kan ge vad den här växten behöver för att må bra. Jag kan stå för det underhållet. När det kommer till växter känner jag mig mycket sällan otillräcklig.
 
Tomaten.
Den här gullisen vet jag inte vad det är. Jag fick ett skott av en vän och nu väntar jag bara på att det ska rota sig. Är det någon som vet vad det är?
En pellis till.