Fjället

Jag har en vän som jobbar i Dorotea. Han fick i helgen hyra ett hus i Borgafjäll genom kommunen. Så vi åkte ett gäng på fredagen, hämtade upp vår vän på vägen och drog vidare till fjälls.
 
Vi har haft en underbar helg. På lördagen skidade jag upp för ett berg till strax under trädgränsen, åt ett fika och skidade ner igen - det mina vänner är riktig mindfullness.
 
Mot fjället!
 
Mot dom där topparna skidade vi.
 
Vi skidade förbi en liten bäck. Observera solskenet!
 
Vi stannade och fikade och tittade på utsikten :)

Sundhet(t)strender

Jag vill leva sunt. Men vad är det ens? När våra ribbor höjs och sänks i takt med den för dagen trendigaste vägen mot att vara sundast i världen.
 
Jag blir helt snurrig. Är jag en dålig människa för den där semlans skull? Orkar jag ens lära mig att stava till chiapudding? Hur var det nu med granola-bars? Vad är värst en pizza eller stress? Mjölk är giftigt, ris är giftigt, russin är en säker dödsdom! Odla ALLT själv! Vilken bokstavskombinationsdiet orsakar minst åverkan på mitt stackars sköra korthus till vardag?
 
Och mitt i stormens öga står jag och känner ett kurr i magen. Jag äter lunch i skolmatsalen med barnen, svullar i mig av de goda grönsakerna och den utsökta veg.maten och hoppas, hoppas, hoppas att jag är en sund matförebild. Men hur ska jag veta? Vem kan jag lita på? Åt helvete med allt, ge mig ett mellanmål så jag slipper vara sur på allt och alla.

Instagram jan-feb

 
1. Jag har varit förkyld två gånger sen årsskiftet. Då har jag sovit mycket, längtat efter att läsa och druckit te fast jag egentligen vill ha kaffe.
2. En lugn eftermiddag skurade jag diskbänken på jobbet, så här såg den ut innan.
3. Jag har varit inspirerad av symboler.
4. Ibland känns det trassligt.
5. Lyckan på ett par skidor!
6. Ja, ni ser ju hur underbart det är!
7. En helg skulle jag köpa jord på plantagen och fick med mig två små pelargonsticklingar hem :)
8. Jag fredagsmyste under yllefilten och såg på klassikern Bring it On!
9. En söndagsmorgon målade jag mina naglar efter mer-är-mer-principen.
10. Det var dags att skola om ett gäng små chiliplantor.