Stockholm och migrän

Min kära vän och syster bor i Stockholm. Jag har bott hos henne den senaste veckan. Vi har badat, fikat och vandrat runt i staden tillsammans.
 
I slutet av veckan fick jag sällskap av en god vän från Umeå och vi gick på museum och besökte skogskyrkogården och stadsbiblioteket tillsammans. Allt som allt en bra turistvecka med fina människor och massor med kultur!
 
Nu är jag hemma igen. Första dagen i Umeå spenderades i sängen med en hemsk migrän. Är det någon annan som brukar få migrän när dom är lediga och har möjlighet att slappna av? Jag får i alla fall det. Jag har inte haft en enda semester hittills utan migrän.
 
Snyggsystern! Här gör vi det vi gör bäst tillsammans; fikar.
 
På Moderna museet visades en utställning av Yayoi Kusama. Obehaglig, intressant och rolig!
 
Gunnar Asplund är arkitekten som utformade Skogskyrkogården. Miljön var imponerande!
 
Gunnar Asplund ritade också Stockholms stadsbibliotek. Jag önskar att fler byggnader fick utformas på ett lika filosofiskt, estetiskt och användarvänligt sätt som denna. Stilen kallas svensk nyklassicism eller Swedish Grace.

Vad en gör med sina semesterdagar

Vad gör en egentligen med den här dyrbara lediga tiden. Jo för mig är det lika delar vila blandat med socialiserande.
 
Här på Västkusten har jag naturligtvis umgåtts med familjen, men jag har också hunnit hälsa på Göteborg och firat en tvååring på hans födelsedag.
 
Det funkar rätt bra. Viktigast är ändå - är jag trött så sover jag :)
 
Göteborg.
 
Farmor.
 
Mamma och jag drog till Danmark.
 
Tårta för tvååring!

Västkusten

Nu är jag på västkusten. För mig är det kontrastrikt på många sätt. Mest kontrast är det att bo med mina föräldrar igen och att sällan ha någon "egentid". Det är både trevligt och jobbigt. Naturen är också en kontrast som nästan känns exotisk.
 
I det här vänliga blå har jag badat.
 
Granitklipporna är nåt av det vackraste jag vet!
 
En dag var jag i Skärhamn på träbåtsfestival. Himlen var mulen och det regnade till och från, men jag var rätt nöjd ändå när jag lyckades hitta en bod med veganska burritos :)