Stug-helg

Varje år är vi ett gäng som brukar samlas i en stuga en helg för lekar och samvaro. Vi lagar mat, spelar brädspel/krocket/badminton och badar från klipporna. Det är intensivt och härligt.
 
Förra helgen var årets helg. Vi hade tur med vädret och viken bjöd på snygga kvällsvyer.
 
 
 

Malmö del 2: stranden och skisserna

Andra dagen i Malmö drog vi till Lomma och deras Beach. Lomma är en ort som uppenbarligen blomstrar, om man vill se framsidan av Sverige istället för att grotta ner sig i medias spekulativa alarmism om vart Sverige är påväg så ska man åka till Lomma.
 
 
Efter ett dopp drog vi till Lund och besökte domkyrkan och skissernas museum. Sedan lyckades vi med konststycket att få med oss cyklarna på tåget tillbaks till Malmö. På kvällen åt vi på en fantastiskt hipp resturang med välsmakande tacos som hette Scania - den rekommenderas.
 
 
Vi var rätt trötta när vi kom tillbaks till hotellet och kände oss nöjda när vi dagen efter kunde landa hemma i Umeå igen!
 
 

Malmö del 1: staden och skogen

Jag är hemma från Malmö. Där semestrade jag för första gången i mitt liv. Förut har Skåne alltid varit en genomfart  påväg till Danmark eller Tyskland.
 
Jag tog bussen från Göteborg och mötte upp min kompis Maria. Första kvällen hängde vi runt i Malmö. Nästa dag hyrde vi cyklar och tog oss till Torup. Där fanns bokskogen och ett litet museum där vi kunde få en känsla av hur det var att leva som statare förr i världen (inte helt olikt dagens osäkra anställningar i bemanningsföretag). Första dagen i Skåne var fantastisk.
 
I folkets park tog vi en öl och läste kartan.
 
 
Statarmuseet: "Plikt och elände"
 
I Skåne växer massor med stockrosor men i Västerbotten trivs dom inte.
 
Vi gick vilse i bokskogen en stund.