<3 Mango

Det går sådär med odlingen i år. Jag vet inte exakt varför, men min gissning är att kombinationen "stort" växthus med torr luft + papperskrukor som lätt torkar inte är världens bästa kombo. Det blir hur som helst några tomater, chilis, persilja och basilika - mina favoriter.
 
Det blir också mango. Jag har ett träd sen förra året som med hjälp av en del ljusterapi har klarat sig igenom vintern och nu skjuter nya blad. Hurra!
 
Jag försökte grodda en ny mangokärna med barnen på jobbet men den ruttnade tyvärr bort. Ett måndagsexemplar antar jag. Men som den goda tv-kock jag är så groddade jag samtidigt en kärna hemma och den tog sig. Planen är att den ska få flytta till jobbet nån dag snart. Men hittills har kidsen bara fått följa den via bilder.
 
Första lilla tittar upp ur jorden.
 
Sträcker på sig.
 
I början när mangon skjuter blad är de alldeles mjuka och lite lilafärgade. När de vuxit klart blir de styvare och mörkgröna.

Yrket

Jag är offentliganställd. Jag driver inga företag - men jag driver utvecklingsarbete, kollegialt arbete och pedagogiskt arbete. 


Jag är superstolt över min yrkesroll och samtidigt glad att jag kan gå hem från jobbet och vara privat.

Jag är superambitiös men kommer aldrig att jobba gratis. Jag brinner men kommer alltid att kräva en lön för det jag gör och en arbetsmiljö som funkar - elden behöver ordentligt med bränsle annars dör den.

I veckan har jag jobbat hårt för att de barn som varit på fritids under sportlovet ska få uppleva nytt, lära sig och ha kul! Jag tror att jag stundtals har lyckats.

Det är jag till vänster. Jag kan inget om innebandy men är gärna med och spelar.

Årshjulet i nerförsbacke

Nu börjar det som brukar kännas som en nerförsbacke i årshjulet!


Vårvintern är här med lagom kalla nätter och en sol som värmer på dagen. Ingen kan njuta så som norrlänningar som vrider huvudet mot solen och sluter ögonen och bara lapar strålarna.

Jag älskar att jobba sportlov. I sportkläder och med skidorna redo. När en kommer hem efter att ha tagit ut sig fysiskt tillsammans med kidsen är det skönt att bara krypa ner under en filt med en varm kopp te.