Passa katt

Med sommaren kommer tjänsternas och gentjänsternas tid. Ni vet; om jag passar din katt när du är bortrest så kan du kanske vattna mina blommor när det är min tur att åka på semester. Ibland behöver man inte ens förvänta sig någon gentjänst för tjänsten man gör är ändå så himla gosig. Typ som att passa en katt som heter Kata!
 
Hon hittade direkt en korg som blev hennes :)
 
På morgonen ligger vi i soffan och gosar en stund innan vi är riktigt vakna.
 
Kata i djungeln!
 

Från stadsodlingen!

Förra året hade jag en trädgård att odla i. Det har jag inte i år. Men jag är inte så ledsen över det. Jag kan ju ändå odla - på min balkong - men slipper klippa gräs och beskära buskar vilket jag tycker verkar riktigt tråkigt (även om det säkert är kul med buskar och träd när en vet vad en gör).
 
Detta är en sorts chili som kallas tabascopeppar. Jag har inte smakat någon än men hoppas på gott. Jag har haft lite problem med bladlöss på mina chilis (varje år jag odlat) men fick bort dem med bekämpningmedel. Jag måste bara komma ihåg att skölja frukterna innan jag äter dem.
 
Här är en kruka koriander som jag odlat. Jag längtar, längtar, längtar efter att laga mat med den!
 
En annan bästkrydda: persilja!
 
Ibland behöver örterna mer utrymme. Som den här basilikan som blev riktigt glad över mer jord och större plats.
 
 

Danmark del 2

Här kommer några fler bilder från vår Danmarks-weekend.
 
Vi bodde på ett trevligt vandrarhem en bit utanför centrum. Det var lätt att ta sig runt med Metro och buss och en dag hyrde vi cyklar. Att cykla i Köpenhamn är en helt egen upplevelse och gick hur bra som helst.
 
Vi var i Nyhamn och vi gick Ströget fram och tillbaka. Vi var i den botaniska trädgården och vi åt massor med god thaimat eftersom det var säkraste sättet att få vegetariskt. Vi tog cyklarna till Den blå planeten som är ett jätteakvarium och där såg vi hajar, marulk och en jättebläckfisk.
 
Jag är nöjd och glad över vår resa.
 
Bakom vandrarhemmet fanns en stor "park" eller hed. Den var vacker i solnedgången.
 
Nyhavn.
 
Botansik have.
 
Utanför Den blå planeten satt vi en stund och tittade över sundet, bort mot Malmö.