Mervärde

Jag jobbar för att leva. Så kommer jag alltid att resonera. Jag kommer alltid att placera mitt välmående framför jobbet. Dom som prioriterar anorlunda har jag, ärligt talat, svårt att förstå.
 
Nu har jag levt livet igen i stug-paradiset. Jag har legat på en altan, druckit folköl, lyssnat på naturen och läst inredningstidningar som hetsar till orimligt dyra köp för att få det perfekta livet. Och jag blir mer och mer övertygad om att jag måste hålla hårt i att jobba för att leva annars kommer det här samhället att sluka mig med hull och hår, och det som är jag kommer inte längre att existera.
 
 
Och, ja, jag vet att alla inte har en stuga att leva livet i. Jag vet att jag är lyckligt lottad som kan låna mig till stunder i paradiset. Men jag har inte dåligt samvete för jag tycker mig ta mitt ansvar i och med att jag försöker påverka politiken i en riktning som gör det möjligt för folk att leva istället för att slava.

Kardemummakaka

Nu har jag varit i baktagen igen. Mellan att ligga på sofflocket, lösa korsord och bada slängde jag ihop en kardemummakaka.
 
Till kakan använde jag:
 
100 g smör (rumstempererat)
3 dl socker
1 ägg
1 msk grovt stött kardemumma
5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 1/2 dl mjölk

Ugnen ska vara på 175 grader.
 
Jag blandade ihop socker och smör till en grynig massa. Sedan blandade jag ner kardemumman och ägget.
 
Efter det blandade jag ihop mjölet och bakpulvret.
 
Jag tillsatte mjölet och mjölken växelvis till smeten och rörde samtidigt (allt för att undvika klumpar).
 
När smeten var klar hällde jag den i en form och gräddade långt ner i ugnen i 45 minuter.
 
Det blev asgott!
 
 
 
 
Den viktigaste ingrediensen - kardemumma!
 
 

När jag var söderut

Jag har redan skrivit ett inlägg om min svemester söderut. Som jag sa så bilade jag ner till västkusten med ett par kompisar.
 
På västkusten hände det inte så mycket och det var skönt. Jag koncentrerade mig på att hänga med släkten. Mina bröder och jag var på auktion, hälsade på farmor, plockade hallon och badade en massa.
 
Jag var också i min mammas villavagn på Tjörn och levde campingliv med allt vad det innebär: nyfikna grannar/grannfejder, gemensamma toaletter, två minuter till havet, dansbana och grillukt.
 
Bad och grill sammanfattar ganska mycket vad jag har haft för mig. Typiskt semester.
 
 
Jag älskar havet och att bada!
 
 
Jag hann ta en joggingrunda.
 
 
Farmors trädgård dignade.
 
 
Jag provad ett nytt sällskapsspel.
 
 
En till ny grej var att grilla ananas. Jag tyckte det var gott, men det finns dom som påstår motsatsen.