Midsommar

Midsommar stormar in och sänker sitt allvar över tillvaron. "Passa på att njuta - nu blir tillvaron stadigt mörkare igen." Och jag skyndade mig att boka alla sommarens resor hit och dit i Sverige.
 
Jag "firade" midsommaren väldigt stillsamt med en nära vän, god mat och god dricka. På förmiddagen tog jag en lång promenad i skogen och plockade på mig av det vackra som bjuds där.
 
 
Jordgubbscheescake.

Ledig tid

Vi borde alla ha mer ledig tid. För den lediga tiden är tid där vi själva har makten att prioritera och värdera vad som ska göras i våra liv. Jag tror inte för ett ögonblick att vi skulle bli ett gäng kollektiva soffpotatisar om vi fick mer ledigt. Jag tror bara att varje enskild individ skulle få mer makt över sitt liv.
 
Jag var långledig i helgen och hann med massor, inklusive tid för långsam promenad i skog med reflektion över stort och smått. Såå skönt!
 
När en är ledig hinner en loppa en kopp för en tia.
 
När en är ledig hinner en skapa!
 
När en är ledig hinner en gå på manifestation till stöd för ungdomar som skickas tillbaks till Afghanistan trots att landet är i totalt j-vla kaos.
 
När en är ledig hinner en se vad som växer på marken.

Kylan sätter inga gränser

Jag bor i Umeå. Här har vi det kallt. Många morgnar har termometern inte tagit sig högre än till femman och mitt på dagen stannar vi oftast på tio plus (om vi har tur).
 
Men det är ljust. Och det är nu vi är pigga och orkar. Så det är bara att låta vädret och temperaturen träda i bakgrunden och inte sätta upp några gränser. För jag vill vara ute. Jag vill utflykta med barnen på jobbet. Jag vill odla i min pallkrage och jag vill cykla hem mitt i natten med solen i ögonen.
 
Det kanske ser deppigt ut, men detta var första gången den här våren som det regnade istället för att snöa! Värt att dokumentera.
 
Naturen är fantastisk!
 
Ljuset är fantastiskt!
 
Alla var vi vinnare i årets blodomlopp. Jag och min kollega sprang fem kilometer. 💪🏼