Hemmet. Trivseln.

Jag tycker om att göra fint hemma hos mig. Jag tycker också om att hämta inspiration från bloggar och magasin. Vissa tipps följer jag för att det gör mitt hem mer trivsamt. Andra saker gör jag inte för det tycker jag är fult.


Färg. Växter. Luft. Linjer. Färg. Är sånt jag tycker om.

Det där med färg är hopplöst ute. Jag har inte sett färg i inredningstidningar eller på bloggar sen jag började läsa dem för kanske åtta år sedan. Det är synd.

För min trivsel och i mitt hem=färg.

Ett hörn av hemmet.
En skatt.
Geddan - skyldig!

Om mod

Jag har aldrig tänkt att jag är en modig person. Snarare är min självbild att jag är en feg liten skit.


Men ändå gör jag saker som jag tycker är modiga. Jag dejtar helt främmande människor. Jag ansöker om att få hjälp att bli förälder. Jag köper lägenhet. Jag lyssnar färdigt när någon har nåt svårt att säga. Kanske är min största rädsla att inte ha tagit chansen när jag väl stått mitt framför den. Modig eller rädd?

Katten har fått ett namn: Geddan Jamsson
Från en långpromenad. Vackert. Kallt.
Vår inne. Nysnö ute.

Vardag är inget för mig

Fast titeln på inlägget är inte helt sann. Jag gillar vardag.
 
Men jag tycks maxa helgerna.
 
I fredags hade vi en utbildningsdag med jobbet - innehållet kändes tveksamt. Men dagen följdes av "fin"middag med alla kollegor i västra området (ca. 350 pedagoger). Och jag var så glad. Det var länge sedan jag kände mig så glad. Och trots att sammanhanget gjorde mig glad åkte jag därifrån tidigt för att gå på 28-årsfest i ett par timmar. Det blev en kall och sen promenad hem mellan fredag och lördag.
 
När jag vaknade på lördag så sken solen i lägenheten och jag insåg att våren är här. Även om det är kallt och snöigt så har allt som växer fått för sig att gro. Underbart! På lördag kväll/natt var det dags att lära sig ett nytt svårt men roligt brädspel. Ytterligare en kall och sen promenad hem mellan lördag och söndag.
 
 Försöker gro en avokado för kanske femte gången...
 
Mangon har vaknat till liv.
 
 Lite bakis, massor med glad och väldigt kallt.
 
Idag försöker jag hitta rätt sida av dygnet. Jag har vilat i soffan med katten och ska sen ta mig in till stan för en semla och ett kompishäng.
 
 
Sen får det räcka!