På skaparfronten

En annan avslappning för mig, som jag tar till efter en lång vecka på jobbet, är att sätta av rejält med tid till att sitta i köket, dricka kaffe, lyssna på radio och teckna eller måla. Det har jag gjort i helgen.
 
Den här gången har det handlat om färgpennor och en vacker växt vid namn oxalis. Pennorna hittade jag på rea och fick riktigt upp peppen. Såhär kan det gå till en söndag i augusti. PS. Jag pausade ett tag från teckningen och tog en lång promenad, det var också skönt.
 
Ett...
 
Tu...
 
Tre!
 

Oj, oj, oj skolan har börjat!

Och den ledighetsnörd som är jag har slungats tillbaks in i schemafrågor, planeringstid, kursplaner, skrubbade knän, konfliktlösning, anpassningar, åtgärdsprogram, pyssel, skratt och lek. Allt som är skolans lärande vardag.
 
Det är kul men ack så utmattande. Förra helgen åkte jag på retreat till stugan i den västerbottniska skogen. Jag plockade bär, njöt av miljön och for på loppis. Så skönt och välbehövligt.
 
De här bären är nu sylt eller frusna till framtida pajer, filtallrikar, smoothies m.m.
 
Som små ballerinor.
 
Loppad bricka.
 

Ett sånt j--la mörker

Runtomkring mig hurrar folk över att det äntligen ska bli mörkt igen. Jag ställer mig frågande och undrar vad det är att hurra för?
 
Jag lider av odiagnostiserad årstidsdepresssion och vintern är min värsta tid - varje år!
 
Det blir bara marginellt bättre av att det är liiiiiite, liiiiite mysigt med levande ljus. Och att det är kul att fixa höstpyssel. Idag fixade jag till exempel ett "fat" att ha blockljus på. Jag använde mig av ett trist korkunderlägg och gick loss med akrylfärg.
 
 
 
Här ser ni både det nya fatet och värmeljushållaren som jag gjorde om tidigare i veckan.