Denna helgen, ett liv

Vissa helger bjuder på ett tvärsnitt av livet. Den här helgen har gjort det för mig.
 
I fredags tog jag en öl direkt efter jobbet med en lärarkollega. Vi snackade bort massor med timmar om allt mellan himmel och jord. Sen cyklade jag hem i det otrevligaste av väder. Det tog ungefär en timme och extra yllefilt i sängen innan jag blev varm igen.
 
Regnet fortsatte tillsammans med en härlig blåst på lördag. Jag hängde på Bildmuseet några timmar och tittade på konsthögskolans examensutställning.
Hem, sova, äta. Sedan var jag redo för eurovision song contest! Och Måns vann! Hurra!
 
Idag firar jag en 29-åring med tårta, kaffe och solsken.
Det enda som fattar är en riktigt lång prommenad med P1 i lurarna.
 
Hur har er helg varit? Bra, dålig, tråkig, rolig, frustrerande, sorglig, lycklig, livlig, stressig...?
 
 

Fem fakta om kurbits

I veckan har mina ettor på jobbet fått lära sig mer om konstformen kurbits. De har också fått måla sina egna tolkningar av kurbits. Här kommer fem fakta:
 
  1. Kurbits betyder pumpa.
  2. Kurbits är ett dekroativt sätt att måla väggar och möbler på och stilen kommer från Dalarna.
  3. Kurbitsen var från början väggmålningar som började målas när det blev vanligt att ha murad ugn inne istället för en öppen eldstad i mitten av storstugan. När man murade in elden slapp man sotet på väggarna och kunde måla på dem istället.
  4. Man tror att kurbitsen är inspirerad av holländska kakelplattor som fanns i de fina herrgårdarna. Fattigt folk såg dem när de gjorde dagsverken och tog med sig inspirationen hem till sina egna väggar.
  5. Den kändaste kurbitsen är den som sitter på Dalahästen.
 

Framsteg

På jobbet sker stora framgångar med odlingarna till allas förtjusning. Vi har börjat sätta om basilikan i större krukor och citrusplantan har också fått mer utrymme till rötterna. Hurra för barn och odling!